”Hur sparar man pengar?”

VIATRACKING™ - FAQ

Varför tror ni att så många företag glömmer bort hanteringen av lastbärare?

Hanteringen är lågt prioriterad. Lastbärare är något som försvinner ur systemet när leveransen är klar. Men en del stora företag har egna system eftersom de vet hur mycket pengar lastbärare kostar varje år samt att man vill säkra tillgänglighet.

Vilka är de största vinsterna med att använda
Viatracking™?

Ekonomin självklart. Använder ni er av lastbärare för era in- och utleveranser finns det mycket pengar att tjäna – på inköp av lastbärare, minskat spill och svinn samt minskad administration. Sedan är den miljömässiga faktorn inte att förringa. Att återanvända är alltid bättre än att kassera eller återvinna. Det ger dessutom goodwill både till er, era kunder samt era leverantörer.

Hur sparar man pengar?

Enkelt. Genom att lastbärarna finns i ett system har ni kontroll över dem och kan se till att de hela tiden används istället för att ta upp lagerplats eller i värsta fall tas om hand av extern leverantör. När ni lastat av går lastbärarna tillbaka till era leverantörer eller packas för leveranser till era kunder. Dessutom slipper ni att betala för nya. Ni binder helt enkelt inte kapital i lastbärare eller lagerplats. Dessutom har ni kontroll över kassationer och eventuellt svinn.

Har ni sett några andra vinster?

Ja faktiskt. Flera användare berättar att deras relationer till leverantörer och kunder stärkts då alla vinner på bättre utnyttjande av lastbärarna.

Är Viatracking™ ett enda stort system eller kan
man starta med några funktioner?

Flexibiliteten är mycket stor. Tillsammans ser vi över er verksamhet och sedan väljer vi
den funktion eller de funktioner som lämpar sig bäst för er. Och allt går att få på olika servicenivåer.

Är systemet realtidsbaserat?

Ja.

Går Viatracking™ att använda på läsplattor och smartphones?

Självklart.

Vi har verksamheter i flera olika länder, går
Viatracking™ att språkanpassa?

Så länge det finns ett skriftspråk löser vi det – allt för att det ska vara så enkelt som möjligt att använda.

Vad kostar det?

Beroende på vilka funktioner ni väljer, betalar ni ett abonnemang månadsvis. I förhållande till vad ni tjänar på Viatracking™ är kostnaden försvinnande liten. Vi tar inte ut någon startkostnad.

Vem ansvarar för drift och servrar?

Vid driftsituation håller Lots Logistik i det administrativa systemet, i form av databaser och rapporter.

Kan Viatracking™ integreras med affärssystem?

Inga problem. Viatracking™ är ett realtidsbaserat system i Windowsmiljö med en centralt placerad server. Kommunikationen sker via Internet och kan integreras med ordinarie affärssystem via webportal. Nya användare ansluts enkelt med ett lösenord och en internetanslutning.

Kan Viatracking™ skräddarsys?

Viatracking™ kan anpassas till specifik verksamhet. Funktionen är enkel och tillförlitlig, med global tillgänglighet på respektive användares språk.

Vilka typer av lastbärare är Viatracking™ utvecklat för?

Det spelar ingen roll. Dessutom, ju mer speciella och dyra lastbärare, desto viktigare att ha kontroll på dem.

Kan Viatracking™ användas för olika former av betalningssystem?

Ja, önskar ni ta ut en hyra för lastbäraren när den är hos en leverantör för att täcka kostnaden vid längre lagerhållning eller att påskynda flödet, finns den funktionen. Det fungerar även för pantsystem där man fakturerar lastbärare och sedan krediterar när man får tillbaka dem.

Om något inte fungerar, vilken service har ni då?

Självklart 24/7/365 – dygnet runt, alla dagar i veckan, året runt.

Symboler_Lots_1

“Viatracking™ kan anpassas till specifik verksamhet. Funktionen är enkel och tillförlitlig, med global tillgänglighet på respektive användares språk.”

lastpall
plastlada
IBC