Enkelt och effektivt.

Ta kontroll över era lastbärare

Viatracking™ är ett IT-stöd för hantering av lastbärare. Låt oss ge ett exempel: Tillverkande företag A har en mängd underleverantörer som levererar material och delar. För inkommande leveranser används en eller flera typer av lastbärare (lastpallar, pallkragar, och annat transportemballage). Lastbärarna betalas av företag A.

Företag A använder i sin tur lastbärare till sina kunder. I vissa fall lastbärare av standardmodell men även specialutvecklade lastbärare med högre inköpspris.

Företag A har inte har något logistiksystem för hur lastbärarna används. Snart fylls lagerytor av tomma lastbärare. Lastbärarna med inkommande leveranser, som man redan betalt för en gång, får företag A i värsta fall betala någon för att återvinna. I bästa fall ta hand om själva. Lastbärarna med utgående leveranser försvinner hos kund.

Med Viatracking™ registreras alla lastbärare. Företag A slipper kostnader för lastbärare som inte används effektivt. När lastbärare töms skickas de i retur till underleverantörer för nya leveranser. Alternativt används de för utgående leveranser. Företag A vet alltid var alla lastbärare befinner sig och att inga lastbärare tar upp lagerplats i onödan. Framförallt att man genom återanvändning inte behöver betala för nya lastbärare i onödan.

Företag A vet alltid var alla lastbärare befinner sig, att inga lastbärare tar upp lagerplats i onödan och att kasserade lastbärare registreras. Genom effektiv återanvändning behöver man inte heller betala för nya.

Det finns naturligtvis en mängd varianter av exemplet ovan. Den gemensamma nämnaren är dock vikten av att ta kontroll över sin logistik. Och sina kostnader.

VIATRACKING
PROJEKTPROCESS

Läs mer här

“Stora ekonomiska värden försvann och försvinner varje dag, månad och år i lastbärare man betalar för men inte återanvänder.”